Δορυφορικά Συμπόσια

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
12.30 – 13.30, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι»

‘Παν μέτρον άνθρωπος’
Πρωταγόρας

Συντονιστής & ομιλητής :Χαρώνης Αλ.
Ομιλητές:Τσιλιμπάρης Μ.
Ανδρούδη Σ.
Δατσέρης Ι.

Στην παραπάνω φράση ο προ-Σωκρατικός φιλόσοφος εισαγάγει μια ανθρωποκεντρική και σχετική θεώρηση του κόσμου. Σε ποιο βαθμό οι αρχές που απορρέουν από την αρχαία ρήση αντικατοπτρίζονται στην εφαρμογή μιας εξατομικευμένης θεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση χρόνιων καταστάσεων όπως το Διαβητικό Οίδημα της Ωχράς Κηλίδας; Υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού ή/και προσαρμογής του θεραπευτικού αλγόριθμου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες λαμβάνοντας ως μέτρο τις διαφορές στα δημογραφικά χαρακτηριστικά, την ετερογένεια στις ανατομικές μετρήσεις στο SD OCT, και την επίδραση της θεραπείας στην ποιότητα ζωής των ασθενών;


ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
14.00 – 14.30, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΙΙ»

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΕΩ

Συντονιστής & Ομιλητής :Κανελλόπουλος Σπύρος
Ομιλητές:Κανιούρας Δήμος
Loughman James

Από την AREDSII μέχρι την CREST καθώς και σε πολλές ανεξάρτητες μελέτες επιβεβαιώνεται η θετική επίδραση των τριων καροτενοειδών της ωχράς στη σταθεροποίηση της όρασης σε ασθενείς με ΗΕΩ. Πρόσφατες μελέτες προχωρούν πέρα από την ΗΕΩ και μελετούν την δράση τους στην ποιότητα της όρασης τόσο σε υγιείς οφθαλμούς όσο και σε πάσχοντες από άλλες ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

Έλληνες ειδικοί θα παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία και ο Prof. James Loughman, ένας από τους βασικούς ερευνητές, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των τελευταίων μελετών τους της επίδρασης στην οπτική οξύτητα και στην ευαισθησία αντίθεσης της χορήγησης καροτενοειδών της ωχράς τόσο σε πάσχοντες οφθαλμούς όσο και σε υγιή άτομα


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ MAVROGENISBAUSCH AND LOMB
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
19.15 -19.45, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι»

«Hypersonic Vitrectomy»
Ομιλητής: Dr ERNESTO BALI
Head Of Department of Ophthalmology Chirec, Brussels, Belgium

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα Stellaris Elite της Bausch + Lomb, με την καινοτόμα τεχνολογία βιτρεκτομής υπερήχων Vitesse. Η καινοτόμα αυτή τεχνολογία ενσωματώνει ένα νέο σχεδιασμό μονής βελόνας, η οποία αφήνει συνεχώς ανοιχτό το σύστημα θύρας για αποτελεσματική αφαίρεση του υαλοειδούς. Με ρυθμό εικονικής περικοπής που αγγίζει τα 1,7 εκατομμυρία ανά λεπτό δημιουργεί μια ζώνη υγροποίησης πλακιδίων στην άκρη της θύρας από όπου και αναρροφάται το υαλοειδές. Η τεχνολογία, ο μηχανισμός δράσης, η σύγκριση με τους συμβατικούς κοπτήρες γκιλοτίνας και η έρευνα για την βιτρεκτομή υπερήχων, είναι μερικά από τα θέματα που θα εστιάσει ο Dr Ernesto Bali κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας.


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
11.30 – 12.30, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας καλωσορίζουμε να παρακολουθήσετε το δορυφορικό συμπόσιο της Novartis με

τίτλο: Οδηγώντας τις εξελίξεις στις παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Σε αυτό το συμπόσιο θα εξετάσουμε το εξελισσόμενο τοπίο στη θεραπεία της Νεοαγγειακής Ηλικιακής Εκφύλισης της Ωχράς Κηλίδας (νΗΕΩ) και του Διαβητικού Οιδήματος της Ωχράς Κηλίδας (ΔΟΩ) από τις πρώιμες κλινικές μελέτες μέχρι τη σύγχρονη κλινική πρακτική. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν δεδομένα από κλινικές μελέτες όπως RIVAL, CANTREAT, DRAGON, DRCR net. PROTOCOL I & PROTOCOL S, καθώς επίσης και από μελέτες κλινικής πρακτικής όπως LUMINOUS, FRB, EPSTEIN et al, που αφορούν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των anti-VEGF παραγόντων στη θεραπεία της νΗΕΩ και του ΔΟΩ.

Συντονιστής & Ομιλητής :Καθηγητής Περικλής Μπραζιτίκος
Ομιλητές:Καθηγήτρια Anat Loewenstein
Δρ. Δημήτριος Καραγιάννης

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση,

Γεωργία Παντελοπούλου
Οφθαλμίατρος – Διευθύντρια Ιατρικών Υποθέσεων Οφθαλμολογικών Προϊόντων Novartis


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
13.00 – 14.00, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στο δορυφορικό συμπόσιο της Bayer Hellas, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι».

Ο τίτλος του δορυφορικού συμποσίου είναι:

Αφλιμπερσέπτη: Νέοι Ορίζοντες στην Αντιμετώπιση των Παθήσεων του Βυθού

Στόχος της επιστημονικής αυτής συνεδρίας είναι να επικοινωνηθούν στους Έλληνες οφθαλμιάτρους, τα νεότερα κλινικά δεδομένα σχετικά με τη θεραπευτική χρήση της Αφλιμπερσέπτης στις παθήσεις του βυθού, εστιάζοντας σε δεδομένα Καθημερινής Κλινικής Πρακτικής.

Συντονίστρια & Ομιλήτρια :Αν. Καθηγήτρια Σοφία Ανδρούδη
Ομιλήτριες:Καθηγήτρια Μαρία Στεφανιώτου
Δρ. Δέσποινα Τζέτζη

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργή συμμετοχή σας

Με εκτίμηση,

Στέργιος Λιάπης
Οφθαλμίατρος
Διευθυντής Ιατρικών Υποθέσεων Οφθαλμολογίας Bayer Hellas


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
15.00 – 16.00, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Ι»

Σύγχρονες τεχνολογίες στο χειρουργείο υαλοειδεκτομής σχεδιασμένες για να βλέπουμε καλύτερα και να κάνουμε περισσότερα` – (`Advanced Technologies in vitreoretinal surgery designed to see more and do more`)

Συντονιστής & ομιλητής :Μπραζιτίκος Περικλής
Ομιλητές:Γκοτζαρίδης Στράτος
Παροικάκης Ευστράτιος
Πέτρου Πέτρος

Ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης που στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια όρασης κατά την διάρκεια των επεμβάσεων οπισθίου ημιμορίου. Το σύστημα λέγεται NGENUITY® 3D και διαθέτει μία τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατη κάμερα που επιτρέπει στον χειρουργό να παρακολουθεί την επέμβαση μέσω μιας οθόνης προβολής τριών διαστάσεων, και όχι μέσα σε από τα προσοφθάλμια του μικροσκοπίου όπως γίνεται με τα συμβατικά συστήματα απεικόνισης. Η κάμερα διαθέτει τεχνολογία απεικόνισης HDR και δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να έχει αυξημένη αντίληψη του βάθους πεδίου αλλά και εξαιρετικά ακριβή εικόνα σε πολύ μεγάλη μεγέθυνση.

Back to Top